Senaste inläggen

Av Hilla - Torsdag 29 feb 13:43

Nu är jag hemma igen och jag njuter.

Jag plockade fram de sista vinbären från frysen nyss och har kokat svartvinbärssylt. Räcker inte sylten till sommaren kan jag göra lite nytt senare av rabarber som fortfarande finns att tillgå.

Varje lunch här hemma äter jag gröt av fiberhavregryn och då smakar det bra med hemgjord sylt och mjölk till.

#hilla #hillasmatprat #svartvinbärssylt

Av Hilla - Tisdag 27 feb 11:53

Nu en fika i Bodö. Jag har varit duktig och tränat på hotellets gym och är nu ute och ser mig omkring innan dagens arbetspass börjar.

OBS! Inte reklam.

#hilla #hillasmatprat #fika #bodö #arcticchoco

Av Hilla - Måndag 26 feb 08:34

Startar dagen i Nordnorge. Det är jobbet som för mig över gränsen igen. Inte så tokigt!

Snart 11 timmars arbete.

#hilla #hillasmatprat #frukost #utsikt #nordnorge

Av Hilla - Lördag 24 feb 13:11

Ikväll kommer vår dotter och svärson hit på middag.

Vi bjuder på småplock (salami, parmaskinka, oliver, färskost med rom och kex) till förrätt. Till huvudrätt blir det fisk- och skaldjursgryta och sedan tårta till efterrätt.

Några paket har vi också fixat till maken som fyller år imorgon.

#hilla #hillasmatprat #fiskochskaldjursgryta #småplock

Av Hilla - Fredag 23 feb 15:28

Vi åt som jag skrev i ett tidigare inlägg lunch på stan idag. Det är makens födelsedag snart och det skulle firas på "Villa Anna", restaurang och hotell i Uppsala.

Vilken fantastisk mat!

Toast skagen med ett uns av pepparrot.

Röding med potatispuré, gulbeta, rostade hasselnötter och en underbar sås bl a.

Till efterrätt creme brulée, som jag glömde fotografera.

Jag tar del av restaurangens nyhetsbrev via mail. Denna lunchmeny kom som ett bra erbjudande då restaurangen och hotellet firar 15 år. Vi är alltid nöjda då vi varit på det här fina stället invid domkyrkan och helga trefaldighetskyrkan i Uppsala.

Obs! Inte reklam, jag beskriver bara vad vi gjort idag.

#hilla #hillasmatprat #villaanna #toastskagen #röding #cremebrulee

Menyn; vi valde som sagt röding till förrätt.

Av Hilla - Fredag 23 feb 11:56

Igår gjorde jag en kycklinglasagne med tacokrydda till middag. Jag hade inget specifikt recept men använde färska lasagneplattor, tacokryddad strimlad kycklinglårfilé, bechamelsås, riven ost bl a.

Det blev gott!

Nu ska vi strax iväg och äta lunch på stan, som en del i makens födelsedagsfirande. Han fyller år på söndag, men då jobbar jag, så det blir firande idag och imorgon istället.

#hilla #hillasmatprat #kycklinglasagne #taco

Av Hilla - Torsdag 22 feb 16:41

På väg hem från gymmet idag köpte jag semlor från "Forsa hembageri". Det blev den tredje och sista semlan jag äter i år.

Detta var en fantastiskt god semla med mycket crunch i mandelmassan och god smak från första tuggan.

Vi äter oftast inte så många semlor per år och nu har jag bestämt att ska vi äta semlor ska det vara en extra fin semla, inget massproducerat från mataffären. Då kan vi lika gärna vara utan. Årets första semlor köpte jag på COOP och det var verkligen ingen "hit".

Semla 1: COOP, Nä... betyg 2
Semla 2: Leijon, Jaa... betyg 5
Semla 3: Forsa, Jaa... betyg 4,5

Alla semlor inhandlade i Uppsala.

Obs! Inte reklam, jag berättar bara vad jag gjort idag


#hilla #hillasmatprat #semla #forsahembageri

Av Hilla - Torsdag 22 feb 12:32

Igår lagade jag färsk pasta med en broccoli- och ädelostsås. Det fanns även purjolök i såsen och det sista jag la till innan servering var rostade valnötter. Tillbehör var cocktailtomater och gräslök.

Mums!

#hilla #hillasmatprat #pasta #ädelostsås

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards