Direktlänk till inlägg 8 november 2014
Imorgon ska vi ha gäster här på söndagsmiddag. Vad passar då bra - jo, en mustig gryta.
Långkokt högrev med kanel och spiskummin, 4 portioner
1 kg högrev
ca 1/2 dl vetemjöl
2 msk olja
1 hackad gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
4 morötter i bitar
2 msk tomatpuré
5 dl mörkt öl
2 msk mango chutney
2 lagerblad
1 msk vinäger
1 msk spiskummin
1/2 tsk salt
chilipulver, chiliflakes eller färsk chili efter behag
1 köttbuljongtärning
ev 25 g smör
Ta bort senor och skär köttet i bitar, ca 3 cm. Vänd köttbitarna i mjöl och bryn dem i omgångar i en het panna med olja. Lägg över köttet i en gryta. Hetta upp mer olja och stek lök, vitlök, morot och tomtpuré ca 3 min. Lägg lök och morötter i grytan med köttet och tillsätt resten av ingredienserna utom smöret. Lägg på ett tättslutande lock och koka på låg värme i ca 1 timme och 30 min. Ta bort locket de sista 30 minuterna. Rör ev. ner smör i grytan precis före servering.
Garnera med mandelspån och koriander t ex. Jag kommer att servera mandelspån, gräddfil, sallad och ugnsstekt potatis till.
Ta bort kanelstång och lagerblad innan servering.
Receptet kommer från COOP men har justeras lite.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|